VZW RIDE TO UNITE

‘Ride To Unite’ is een Belgische vzw met Leendert Van Hulle als bezieler. Toen zijn dochtertje kort na haar geboorte een zware variant van het RSV-virus opliep en ze 10 dagen in kunstmatige coma werd gehouden, heeft het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent haar erdoor geholpen.


Omdat hij voor hen iets wilde terugdoen, organiseerde hij in 2021 een charity ride van 1000 kilometer, van Oudenaarde tot de top van de Mont Ventoux. Zes renners (Tom Thys, Karel Standaert, Robin Versteghe, Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker en Leendert) begonnen in volle Covid-pandemie aan de uitdaging en kwamen na vijf dagen in extreme weersomstandigheden aan op hun bestemming.


Onderweg haalden ze 28.114,37 euro op. 


“Wij gaan naar beneden, tot volgend jaar.” Het was rap gezegd daar boven op de top van de Mont Ventoux. In de Ride To Unite-editie van 2021 zat heel veel energie en liefde. De reacties die we kregen – uit ontelbare hoeken en in het bijzonder van het Kinderziekenhuis UZ Gent – waren zodanig hartverwarmend dat ze aanzetten tot denken.


“Doen we dit nog eens?” werd al vrij snel “We doen dit nog eens!”. Sinds die eerste heroïsche vijfdaagse, volgden nog twee edities, telkens t.v.v. Kinderarmoedestichting Pelicano in de strijd tegen kinderarmoede in België.


In die drie edities samen zamelden de renners van Ride To Unite in totaal €88.147 in voor het goede doel. Een vierde editie (zomer 2024) is al in volle voorbereiding.


Ook in 2024 fietsen we samen tegen kinderarmoede in België.